Inspirasi Hiasan Ala Abang dan Kakak Iparku

Masa balik Kedah hari tu sempat jua bertandang ke rumah satu-satunya abang kandungku. Selain ditunaikan hasratku oleh kakak iparku dengan memasak nasi Arab untuk kami, sempat ambil gambar pokok-pokok bunganya yang segar bugar..yang paling kagum tu tempat buang sampah pun dia boleh hias cantik-cantik. Mak aihh!! Rajinnya mereka suami isteri ni! Abangku memang rajin pun..pembersih tahap melampau! Rajin kemas rumah dan cantikkan rumah. Mungkin ada kena mengena dengan kerjayanya sebagai pemilik firm arkitek. Dia cakap nak beli tanah tengah sawah dan nak buat banglo rekabentuk tradisional dengan menggunakan kayu. Entah bila dia nak buat saya pun tak pasti..apa susah ambik jer lah tanah sawah bapa buat jer rumah kat situ..hehe...


Masuk dalam rumah mak aihh!! Hiasan makin Inggeris daripada dulu. Kemas tersusun. Cantik tapi aku tak minat English interior..aku lebih berminat dengan hiasan moden yang tak sarat. Anyway, that's their choice and the interior look nice to me. Tapi oklah tak lah sarat macam sesetengah rumah orang yang buat hiasan Inggeris..semua benda nak disumbatnya, nampak serabut, padat dan tak tahu apa yang nak ditonjolkan. 


Siap cakap dengan kakak ipar nak pinjam mereka berdua datang Kajang tolong buat taman dan tanam pokok untuk aku..hehe..tangan depa tanam pokok menjadi jer..tak macam tangan aku ngan hubby..asal tanam pokok tak lama lepas tu mati melainkan pokok yang berdaun tebal. Asal pokok ada bunga jer susah nak hidup..sampai rasa fed up nak pi nursery lagi..habis duit dah beratus mungkin dah ribu kot beli pokok tapi end up nan hadooo..mengecewakan! ker memang kami berdua ni dasar pemalas nak belai pokok-pokok tu? Kena upah tukang kebun agaknya..hummm!!

 

 



Tempat tong sampah pun cantik..korang adooo?!!
Aku beli pokok ni dah banyak tapi semua dah arwah..huhu!! Macam mana pokok diaorang boleh segar-bugar begini?
Bunga tepi longkang pun hidup segar..jealousnya!
Sila abaikan Izz Hadif dan walidnya itu..
Suka wallpaper ni..cantik!

Ulasan

  1. As salam...cantk la sis deco...sye bru mk jink2 berdeco...mnt sgt english ni...klo ada mse jom sgh kt blog sye http://rozamamat.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan saya yang deco..ini rumah my brother..sekarang lagi cantik..dah siap ada taman kecil kat luar rumah..

      Padam
  2. Wahhh yer ke...nanti sng2 boleh la share yg terkini..tetingalan dh...bru nak start deco..minat english jugak

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perhentian Kecil, Pulau Perhentian

Europe Trip 2015 - Paris

Day 2 & 3 Cambodia Trip, Siem Reap..the magnificient Angkor Wat

Family Gathering at Tasik Beris, Kedah